Подаръци за всеки – необичайни, щури, странни

Когато стане дума за подаръци, мнението на всеки е различно. Някои хора предпочитат да подаряват банални неща, колкото да „отбият номера“. Други пък – точно обратното. Предпочитат да избират дълго, но да уцелят най-доброто. Няма спор поне за едно – всеки обича да получава подаръци. Не само малките, но и големите, които се радват също толкова много на сполучливо подбраните дарове, колкото и децата. Понякога дори и повече от тях. Днес обаче няма да си говорим просто за подаръци, а за една специална група от тях.  Необичайни, смешни, щури, интересни, странни, наречете ги както искате, но едно е сигурно – с тях ще приковете вниманието на този, когото желаете да зарадвате и ще го развълнувате наистина много. Нека видим предложенията на експертите и да изберем тези идеи, които ни изглеждат подходящи.

Маска

Маската е сред най-оригиналните и необичайни подаръци, с която ще зарадвате всеки малчуган, а що се отнася до възрастните, там идеите са още по-интересни и вълнуващи. Да подариш маска с лика на любимия герой е вероятно една от най-сполучливите идеи, що се отнася до децата. Батман, джедай, страшна маска за Хелоуин – изборът е наистина огромен и, повярвайте, детето няма да остане безразлично. Препоръчва се да изберете маска, изработена от трайни материали, за да трае радостта по-дълго. Що се отнася до възрастните, те са не по-малки фенове на маските. Ако искате да сте наистина оригинални, може да подарите маска с лика на любимия или пък на друг близък от обкръжението. Веселбата е гарантирана.

Тениска с надпис или снимка

Тази идея винаги работи добре, стига да сте подбрали добре думите, които искате да отпечатате. Може да бъде послание, обяснение в любов, а също така бихте могли да отпечатате снимка на вас и вашата половинка. Общо взето с един надпис върху тениска бихте могли да кажете много неща. Такъв един подарък е не само много оригинален, но и е много подходящ за подобряване на емоционалната връзка. Думи като „Извинявай, че …“, „Ще те обичам вечно“, Нали знаеш, че …“ и други от този род са просто балсам за душата и всяка молба, отправена по този начин, вероятно ще бъде изпълнена. Надписът върху тениска замества успешно по-скъпият вариант – изписване на послание върху билборд, но върши същата работа.

Колкото до снимките, там разнообразието от идеи е също огромно – от снимка на домашния любимец, до образа на любимите хора или пък изображение на любимата група, състав, актьори – всичко може да ви свърши добра работа.

Творчески комплекти

Дълбоко във всеки един от нас се е стаил един творец. Някои хора така и не успяват да го разбудят, други пък са го направили, но не намират много време да го развиват.

Подарък, който стимулира творчеството и дава възможност както на деца, така и на възрастни да творят със собствените си ръце е наистина много сполучлив.

Говорим за подаръци от типа на детските комплекти за направи си сам, но в по-разширен вариант. В тази група влизат пъзели, ръкоделия, комплекти за изработка на бижута, комплекти за изработка на парфюми, комплекти за направа на различни интериорни украшения, гамата е наистина много разнообразна и няма как да изброим всичко. Но основното е, че с такъв подарък всеки може да приложи творческите си способности и да изработи нещо, с което да се гордее. В същото време, всеки път, когато го погледне, ще се сеща и за този, на който му е хрумнала тази прекрасна идея за подарък. Сами виждате – ползите са многобройни.

Шише с послание

По оригиналност такъв един подарък може да бие много други, които са и далеч по-скъпи. Хубавото е, че можете да го изработите и сами. Всичко, което ви е необходимо, е просто едно красиво шише, малко хартия и въображение. Напишете посланието, завържете го с панделка, за по-голям ефект и го пъхнете в бутилката.

Разбира се, ще ви е необходима и красива опаковка, преди да го поднесете. Посланието може да бъде много лично или по-общо, важното е да докосне право в сърцето този, на когото ще подарите необичайния подарък.

Тази идея би могла да се осъществи не само с шише, но и с красива кутийка, ковчеже или друг вариант, който сами изберете. Тя може да се използва за оригинално поднасяне на всякакви вълнуващи новини, както и да бъде интересен начин за споделяне на съкровени мисли.

Гравиран сувенир

Тук също съществуват много вариации. От инкрустирано бижу с личен надпис, до статуетка, тип „Оскар“, на която е изписано нещо от рода на „За главна роля в моя живот“ или друго, което ви се струва подходящо. Не забравяйте, че както беше казал Шекспир, животът е театър и всички ние сме на сцената. Затова идеята да наградите някого за цялостно творчество и главна роля във вашия живот е много сполучлива и със сигурност ще допадне на този, който получи приза.

Настолни състезателни игри

Те са оригинален и нестандартен подарък за малки и големи. Кой не обича да се състезава и да печели? Винаги можете да предизвикате вълна от емоции с един такъв щур подарък, а и ще осигурите часове забавление по всяко време. Хубавото на тази идея е, че настолната игра може да се носи навсякъде – на екскурзия, на излет, на плажа или където другаде пожелае нейният собственик. Щом има компания, тя винаги може да влезе в употреба. А повишението на настроението е в кърпа вързано.

Освен това настолните игри със състезателен характер идват в многообразие от вариации и можете да избирате между смешни, мистериозни, дори такива, които са на хорър тематика.

Настолен мини хладилник с USB захранване

Една очарователна идея, която със сигурност ще се хареса на много хора, особено на тези, които работят или се забавляват с часове пред компютъра. Умаленото копие на стандартен хладилник ще държи любимата напитка винаги охладена. Тази интересна идея няма как да не предизвика много усмивки, но и същевременно ще осигури голямо удобство на този, който получи подаръкът.

Фитнес смарт гривна

Един модерен и интересен подарък, с който гарантирано ще получи одобрение. Тези джаджи са много полезни в ежедневието, защото притежават множество функции, в зависимост от модела – мерят кръвното налягане, показват пулса, следят колко крачки сме направили и колко калории сме изхабили. В свят, в който здравословния начин на живот е издигнат на пиедестал, такава смарт гривна е страхотен подарък.

Компютър за велосипед

Още едно предложение, което е предназначено за всички, които активно спортуват. Ако човекът, когото искате да зарадвате е заклет колоездач, то тогава такъв подарък е повече от подходящ. Компютърът за велосипед е със съвсем малки размери и много функции – с помощта на интегриран GPS следи маршрут, разстояние, скорост, може дори да изчислява наклона на всяко изкачване, както и много други неща. Перфектен подарък, с който ще спечелите голямо благоразположение.

Комплект картини или фотоси с лични снимки

Това е един страхотен дар, много личен и много оригинален. Последното ви пътуване в приятна компания, което сте увековечили със снимки, може да се превърне в уникален подарък, който да украси стените на жилището или офиса на човека, когото сте решили да зарадвате. Достатъчно е само да разполагате със снимки, всичко останало може да поръчате тук.

Кутия за претопляне на храна

Всеки би се зарадвал на подобен подарък, защото това веднага решава въпроса с храненето в офиса или училище. Най-здравословната и питателна храна можем да си приготвим и сами у дома, но проблемът с претоплянето, когато дойде време да я консумираме, си остава. С помощта на кутия за претопляне на храната обаче всичко си идва на мястото. Такъв подарък определено свидетелства за загриженост и ще бъде оценен по достойнство.

Забавна чаша за топла напитка

Тя е не само интересен, но и много практичен подарък, особено за хора, които работят в офис. Личната чаша е задължителен аксесоар, който винаги е под ръка, когато искате да си направите топъл шоколад, кафе, чай или друга напитка. Вариантите за модел са много и кой от кой по щури – чаша с изображение на вълк на дъното, който изглежда като маска на лицето, когато я надигнете, за да я изпиете е само едно от предложенията. Може да изберете чаша с оригинална дръжка – пистолет, метален бокс и други подобни, както и да се спрете на магически вид чаша, например с индикатор, показващ температурата на напитката. Има и много забавни чаши с променяща се картинка. Може да изберете и модел със снимка на притежателя, която да отпечатате специално за случая. Подходящ избор са също и чашите с надписи. Те са идеални за подарък за хората, които обичате или на които държите, като надписите варират според случая: „най-добър татко“,“ най-добра мама“, „чашата на шефката“ и така нататък.

Бутилка за вода

Още един практичен подарък, с който осигурявате много удобство на всеки ваш близък, когото сте решили да зарадвате. Бутилката за вода спада към категорията лични подаръци и трябва да бъде избран в съответствие начина на живот, възрастта и вкуса на бъдещия си притежател. За децата можете да намерите много интересни предложения с изображения на любими анимационни герои, като и за възрастните идеите включват също много разнообразни опции – спортни, филтриращи, термо бутилки за вода, едноцветни, многоцветни, с флорални мотиви, с надписи, с фирмени лога и така нататък. Ако направите подобен подарък, той със сигурност ще влезе в употреба.

Ювелирна монета

Страхотен подарък за всеки ценител е именно една или повече ювелирни монети, а също и специалните кюлчета, които се предлагат на пазара. Ще остане скъп спомен за вечни времена, а и стойността на подаръкът ви ще се покачва с годините. Може да изберете изработка от сребро или злато, а също така да заложите на специални монети с лични надписи. Много оригинален и стилен дар.

Подаръчна кошница

Хубавото е, че това е един напълно универсален подарък, който, според това, което ще сложите в кошницата, може да бъде предназначен както за близки и скъпи до сърцето хора, така и за колеги, партньори, сътрудници и всички останали. Красивата изработка веднага повишава класата на подаръка, а в кошницата може да сложите всичко, което пожелаете – плодове, цветя – жили или изкуствени, сувенири, луксозни сладкиши, напитки и всякакви други неща по желание. Подаръчната кошница може да съдържа и картичка от името на този/тези, които я подаряват.

Стилни аксесоари за чай

Здравословният начин на живот определя пиенето на чай като едно от задължителните неща, които трябва да залегнат задължително в ежедневната ни програма. Много от хората редовно пият чай и в случай, че човекът, на когото искате да направите подарък, е сред тях, имате страхотни опции да го зарадвате. От красиви кутии, предназначени за съхраняване на ценните пакетчета с билки, до цедки и филтри в разнообразни, причудливи форми – разнообразието от аксесоари за чай е наистина огромно, затова и няма да ви бъде никак трудно да изберете. Може да заложите и на красива декоративна лъжичка или пък на захарница с необичайна форма и мотиви.

Декоративна чаша за алкохол

Най-често те са изработени от нечуплив материал, което ги прави особено подходящи за подарък – няма да се счупят и дълго време ще напомнят на човека, който ги е получил в дар, за този, който им е избрал такъв уникален подарък. Може да бъде във формата на череп, форма на глобус на земното кълбо, инкрустирана с камъни или други декоративни елементи. Чаша за ценители, който никой няма да откаже. Когато не се ползва е просто един очарователен сувенир.

Декоративна касичка

Отлична идея, с която не само ще зарадвате вашия човек, но и ще му помогнете да спестява. Съществува голямо изобилие от причудливи идеи – животински фигурки, тип статуетки, черепи, цветя и много други. Освен, че ще стимулира спестовност и правилно отношение към парите, декоративната касичка ще украси и озари личното пространство на този, който я получи в дар.

Пистолет за изстрелване на банкноти

Много забавен и щур подарък, който позволява на всеки да се превърне в истински цар на партито. Трябват ви само фалшиви банкноти /вярваме, че не бихте желали да използвате истински/ и може да започнете да замеряте гостите с пари. Истински дъжд от пари – кой не би желал да се къпе в него! Със сигурност ще допринесе за покачване градуса на настроението!

Комплект за отмъщение на шумни съседи

Всеки понякога бива вбесен от своите съседи, но с този подарък със сигурност ще подготвите най-доброто отмъщение. Забавен, интересен и наистина щур, комплектът за отмъщение на шумните съседи включва цял арсенал от звуци, с които може да „си го върнете“ – „Оргазъм“, „Нечовешки писъци“, „Влак“, „Бормашина“, „Шумен купон“, „Барабани“, „Уроци по цигулка“  и разбира се, в комплекта са предвидени и тапи за уши.

 Антистрес аксесоари

Те също включват богата гама от необичайни и щури подаръци, като се започне от популярните спинъри и се стигне до прецизни, луксозни варианти, например, Люлката на Нютон, антистрес кубче с много различни опции  и други подобни джаджи, въздействащи релаксиращо и отпускащо на психиката. Тук почетно място заема и антистрес фигурата „Лайно“ –  с много реалистичен външен вид, но пък неочаквано много помага за премахването на стреса. Да се чуди човек! Добрата страна на антистрес аксесоарите е също така и че могат да се позиционират навсякъде и са много лесни за пренасяне – супер практичен избор за малки и големи. Със сигурност наблягат на факта, че този, който ги подарява, е доста загрижен за емоционалното състояние на човека, когото държи да изненада.

Дартс с шотове

Супер идея за откачен подарък, особено, ако вашият близък, на когото възнамерявате да го подарите, обича партитата. Тази интересна и много смешна игра с шотове дава възможност на този, който улучи точно да избере какво ще пие – цял шот, половината от него или пък просто ще го раздели с приятел. Комплектът си има всичко – шотове, табло, стрелички, важното е само да сте в настроение за игра и пиене!

Кошница за пикник

Още един много сполучлив и необичаен подарък, с който ще провокирате вашия близък да си почива повече сред природата. В такава кошница можеш да побереш цялата необходима храна и напитки и да си организираш готин купон на открито. Явно вече е напълно видно какво ще се прави през следващия уикенд!

Сувенирни чаши

Страхотна идея за колекционери, с която веднага ще грабнете не едно сърце. Необичаен, но много сполучлив подарък е да поднесете в дар чаши с любимия лик на филмови герои, анимационни герои или пък други популярни личности. Комплектът ще бъде едно от нещата, с които вашият близък може да се похвали пред гостите си на следващия купон, организиран в дома му.

Зарче „Кама сутра“

Зарче „Кама сутра“ е не само оригинален избор за подарък, но и може да се приеме като доста романтичен жест. Разбира се, не е подходящ подарък за всеки, но за любимия човек ще остане велик спомен. Освен това е и функционално – всяка вечер може да очаквате нови и нови предизвикателства в любовното ложе. Всъщност, каквото покаже зарчето, това ще е!

„Обичам те“ на 100 езика в луксозна кутия

Ето това се казва романтика, с която ще разтопите дори и леденото сърце. Ако искате да оставите любимия/любимата без думи, може да изберете този подарък за следващия романтичен повод. Един не само забавен подарък, но и с висок образователен ефект – да научиш любовно обяснение на цели сто езика си е голямо предизвикателство!

Парти игра с шотове

Уникално забавление за всяко едно парти! Прилича на комплект за игра на пинг-понг, обаче е има лека корекция в името  – „шотс-понг“. Предстои наистина голямо шоу, а и разбужда състезателния дух. Ще си прекарате страхотно.

Шеговит часовник

Какво ще кажете за часовник, който си има всичко, но вместо часовете, на циферблата са изтипосани иконки, символизиращи най-любимите ви занимания. Ефектно, нали? Особено за мъжете, за които часовете 6, 9, 12 и 15 ч са свързани с халба бира. На циферблата има още по-забавни идеи – време за компютърни игри, тоалетна, сън, бургер и други. С такъв часовник ще зарадвате всеки с чувство за хумор!

Забавна табелка

С този подарък ще разсмеете дори и тези, които не се славят с голямо чувство за хумор. Уж обикновена табелка със шнурче за закачане на стената, но не съвсем. Надписите на нея могат да ви развеселят и понякога смаят  – „Прясно оженени“, „Не спирай да мечтаеш“, „Не можеш да си купиш щастие, но можеш да си купиш торта“ и всякакви други подобни идеи, от които ти идва да прихнеш от смях. Доста освежаващ и приятен подарък, който никой не би отказал.

Вятърен звънец

Много оригинален дар, с който ще хвърлите във възторг всеки любител на Дзен културата. Най-често са изработени от бамбук, като разполагат с кукичка за закачане на открито. Вятърът преминава през тях и разклаща цилиндричните им части, които удряйки се една в друга издават специфичен, релаксиращ звук. Такъв вятърен звънец може да украси всяко едно жизнено пространство, като може да се постави и на закрито, в случай, че има добро проветрение.

Телескопичен нож

Уникален подарък за всеки любител на кулинарното изкуство. Особено ценен, когато човекът, на когото възнамерявате да го подарите, се храни предимно навън. Не само реже добре, но и може да удължава дръжката си до над 60 см.! Винаги е на разположение, когато е време за хапване. Оригиналният телескопичен нож е подходящ както за господата, така и за дамите.

Маска за очи „Виж ми настроението“

Тя е напълно функционална, но със забавен дизайн. Едната й страна е с усмихнати емотикони, а другата – с начумерени. Коя страна ще покажете на околните, зависи единствено от вас. Супер подходящ подарък за младите дами, с който със сигурност ще ги зарадвате много.

Игра „Баскетбол“ за тоалетната

Прекарвате ли много време в тоалетната? Най-популярното занимание за такава дейност доскоро беше интересната книжка или списание. Днес вече може да разнообразите и с игра на баскетбол. Само закачете мини баскетболния кош срещу тоалетната чиния и вече няма да скучаете, докато пребивавате в тоалетната. Дори ще станете по-сръчни и ще подобрите бързината на рефлексите си. Едва ли ще се хареса на повечето дами, затова пък е много подходящ подарък за всички мъже. Забавно и полезно!

Чаши за шот „Гърло на бутилка с капачка“

Забавни и интересни, тези чаши приличат досущ на счупени бутилки, но са много по-безопасни. Ще допринесат за създаване на чудесно настроение по време на вашето щуро парти. Можеш да пиеш и да се забавляваш до насита!

Комплектът ще зарадва всеки, независимо от пол и възраст. Ако вашият скъп на сърцето човек обича шумните компании, то тогава този подарък със сигурност няма да го остави безразличен. А и всеки път, когато налива питиета, ще си спомня за този, който се е сетил да му подари такъв оригинален и ефектен подарък. Чудесно, нали?